teisipäev, 29. aprill 2014

Nukudele voodiriided ja suusakotid

Meil juhtus nii, et kaehele suurele linale (kaheinimese lina) kulusid minu poolele hõredad augud sisse. Seda tegi siis rinnapiim - ikkagi 3 last saanud siin järjest süüa ju.  Augud ja hõredamad kohad olid täpselt seal kohas, kus lapsed rinnast söönud olid. Kuna muu osa linast oli korras, aga mingit vahe tükki ära lõigates poleks ikkagi meile piisavalt suur lina jäänud siis otsustasin hoopis teha neist lastele ühe inimese linad + nukudele voodiriideid. Aukude  asukohad tingisid, selle, et tavapärase 150cm laiade linade asemel tulid nad mul küll 135 cm laiad. Kuid sellest piisab siiski. Ülejäänud osast linast tegin nuku voodisse lina, tekikoti, padjapüüri ja padja. Kõik ribad ja ülejäägid linast läksid patjade sisse. Saigi mõlema nuku voodi jaoks ilusa voodipesu komplekti. Kunagi sai lastud poisile teha ühel tuttaval kaks fliis tekki (snoopydega) auto sõidu jaoks turvahällile peale panekuks ja niisama vahest kuskil alla panemiseks. Nüüd neil enam kasutust pole. Kuna need aga olid suht suured, siis piisas mulle 1-st tekist, et teha sellest 2 pisemat tekki nukkudele. Heledama komplekti padjapüürile ja tekikotile lisasin ka pitsiribad, mille ämmalt sain. Ilus lihtne pits.



Kuna ämma suurest rullist sai väikse varuga võetud, siis just neid pitsi jääke kasutasingi munade värvimisel, millest eelmises postituses juttu oli. Tekikottidele õmblesin ülemistesse servadesse avad ka. See tegi tekikottide õmlemised keerukamaks, kuid nii saavad lapsed harjutada kuidas paremini tekikotti lläi nende teki ümer saab. Ehk on neil siis juba paremad oskused, kui kunagi nii suured on, et enda tekkidele ka ise tekikotte ümber jaksavad panna.


Vanast korterist leidsin asjade seast mõned kangad, mis on kunagi mu ema omad olnud. Üks kangas oli imelikus mõõdus 300x85 cm. Materjal polnud ka midagi sellist millest midagi lastele väga tahaks teha. Kuna värvilt iseenesest oli rõõmus, siis mõtlesin millegi jaoks ikka ära kasutada. Lund see aasta eriti ei antud ja minu suusad seisid liiga kaua juba esikus ees. Niisama garaaźi või pööningule tolmukoguma ka ei tahtnud neid panna. Nii tuligi mõte kotike ümber õmmelda, et tolmu ja kriimustuste eest kaitsta. Kangast oli aga piisavalt, et ka plikade suuskadel kotid õmmelda. Üleliigseid lukke oli ka ja nii need kiiremas korras tehtud said.









1 kommentaar:

  1. Oi, kui kiireks õmblejaks sa oled saanud!!! Kiitus leidliku taaskasutuse eest!!! Pilte vaadates tekkis endal ka isu nukkudega mängima hakata! :)

    VastaKustuta