teisipäev, 11. juuni 2013

Tutu



Suurem tirts andis viimasel ajal märku, et tahab väga ka puhevil seelikut, kui kellelgi seljas nägi.Otsustasin, siis ära teha. Googeldasin tutu seelikuid ja leidsin neti täis õpetusi ja ka palju youtube videosid, kuidas teha tutut ilma õmblemata.
Ostsin Kangast ja nööbist 3 värvi tülli:  naturaalvalge, fuksia roosa ja lehe roheline. Kõiki ostsin vist 3 m. Ehk siis 9 m kahe seeliku jaoks kokku. Kummi võtsin ka. Kummi lõikasin parajaks ja õmblesin vööks kokku. Tüllid lõikasin ribadeks. Tülli laius oli 140-150 cm. Algul tegin siis 10 cm laiused ja 140 cm ribad. Roosad ja valged lõikasin pooleks ( u 70 cm ribadeks), aga rohelised 3-ks u 45-50 cm juppideks.Idee oli teha seelikud kui lille õied. Roosa ja valge on kui lille kroonlehed ja rohelised siis lühemad ja peal pool.



Ütleme nii, et nende tegemine võttis rohkem aega kui ma algul arvasin videosid vaadates. Nüüd tagant järele mõeldes ma enam selliseid ei teeks. Vaid õmbleks pigem korralikud. Ribad läksid suht ruttu oma vahel sassi ja sõlme ning seelikud polnudki enam nii ilusad. Kodus niisama ringi trallimiseks käivad kah.





Kui tegemine oli poole peal alles siis jooksti juba nendega ringi. Siin pildil on suurem seeliku valet pidi selga pannud  - rohelised ribad peaks peale poole jääma. Ja pisema plika oma oli veel pooleli ja neile tundus, et väga lahe on seelik hoopis pähe panna.




Ja lõpp tulemus nende onu sünnipäeval. Kusjuures nad tahtsid hirmsasti seelikutega just minna, aga 5 minuti möödudes olid juba seelikud nurka visatud :). Rohkem ongi neid nüüd kodus kantud printsesse mängides.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar